Over Alain Design

Nieuws

Alain Jonges

Ik ben Alain Jonges en ik ben geboren in 1972.

Al tijdens mijn middelbare schoolopleiding koos ik voor de creatieve vakken. Daarin vond ik altijd het bedenken en het ook uitvoeren van een idee heel belangrijk. 

Toch koos ik voor een baan bij Defensie bij de Luchtmobiele brigade. In die periode ben ik een half jaar uitgezonden geweest naar Bosnië. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus heb ik tijdens mijn dienstperiode de mbo-opleiding interieuradviseur gevolgd en cum laude afgerond. Na Bosnië ben ik de opleiding interieurarchitect aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag gaan volgen. Die heb ik in 2003 met succes afgerond.

Naast mijn opleiding heb ik altijd al gewerkt in mijn vakgebied. Als ontwerper bij het ontwerpbureau Inter Image. Hier heb ik ook veel uitvoeringswerkzaamheden verricht. 

Daarna heb ik van 2001 tot 2005 bij het grote woonwarenhuis Stoutenbeek gewerkt. Hier heb ik een schat aan ervaring opgedaan met ontwerpen en inrichten van de toonzalen. Ook heb ik veel lichtmontage gedaan.

In 2005 ben ik overgestapt naar Licht en Interieur. Hier heb ik naast interieurontwerpen ook lichtplannen gemaakt. Mijn passie voor licht is hier verder ontwikkeld.

In alle functies heb ik de combinatie bedenken en ontwerpen, maar ook uitvoeren heel belangrijk gevonden. Natuurlijk heb ik ook een zeer grote productkennis in designmeubels en designverlichting opgebouwd.

Per 1 juli heb ik besloten me als zelfstandig interieurarchitect te vestigen.

 

Mijn aanpak

Wat ik belangrijk vind in mijn werk is een goed contact met de klant. Goed luisteren naar de wensen, doorvragen, eigen kennis en inzicht inbrengen. Na een eerste contact nadenken en met een eerste schetsontwerp weer in overleg gaan. Overleg is heel essentieel. Het doel is zo dicht mogelijk bij de  ideeën van de klant te blijven. Daarbij spelen ook de kosten van keuzes die gemaakt worden een belangrijke rol. Een aspect hiervan is advies door personal shopping. Met de klant mee om te helpen bij het maken van die keuzes.

Wat een sterk punt van mezelf is: ik ben ook niet bang mijn handen uit de mouwen te steken!